Blog

Wel gaan, niet gaan, wel gaan, niet gaan….

Als ik nawel gaan niet gaanar buiten kijk zie ik de motregen, van die motregen wat niks lijkt maar waar je zeiknat van wordt.. hmm ik had bedacht dat ik zou gaan hardlopen. Ik kijk nog een keer naar buiten, en ik heb echt geen zin! Ik heb het koud, geen energie en ik wil het liefst in mijn bed met een warme kruik kruipen in plaats van gaan hardlopen.

Hoe krijg ik mezelf toch die deur uit vraag ik mezelf nu af. Ik loop naar onze slaapkamer om mijn hardloopkleren te pakken en ik zie ons bed. Ow dat ziet er wel heel aantrekkelijk uit, even met de dekens over mij heen de wereld ontkennen.

Ik zeg tegen mezelf dat als ik eenmaal hardloop ik het heerlijk vind, en dat ik dus gewoon mijn hardloopkleren aan moet doen. Ik luister naar mezelf en ik trek braaf mijn kleren aan. Ik doe mijn hartslagband en mijn horloge om, ik ben ook wel weer eens benieuwd wat mijn hartslag doet tijdens het hardlopen.

Ik stap de deur uit met enige twijfel, druk op start op mijn horloge en begin voorzichtig te rennen. Na een paar honderd meter bereik in de IJssel, de regen valt me mee en het lijkt zelfs wel droog te worden. Ik besluit een klein rondje van 3 of 4 km te gaan hardlopen. Ik loop naar beneden naar de uiterwaardenHallo koe van de IJssel, er staat een bordje ‘Pas op loslopende koeien!’. Ik loop het hek door en daar staan ze me al op te wachten, ik roep vrolijk ‘Hallo koe!’. Ik kijk nog even om me heen of niet iemand me gehoord heb, ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik katten hard op begroet.

Ik ren lekker verder en slalom tussen de koeienvlaaien. Ik verbaas me er over hoe gigantisch die dingen zijn. Ik vervolg mijn vooraf bedachte route en bekijk mijn horloge, een hartslag gemiddelde van 160, dat vind ik wel prima.

Na 3 km kijk ik naar de lucht en ik zie dat de zon er een klein beetje doorkomt, wat fijn een lichtpuntje deze dag. Ik geniet….! En ik vergeet heel even dat mijn benen als lood voelen.

Na 4 km ga ik wandelen, ik ben bijna thuis. Ik kijk op mijn horloge en zie dat het allemaal wel mee valt. Ik heb zelfs sneller gelopen dan afgelopen 2 maanden!

 

Nusa

 

 

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *