Blog

Wave of light

Waveoflight3Vandaag is het ‘Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day‘, over de hele wereld worden er om 19 uur lokale tijd kaarsjes aangestoken. Zo is er een international wave of light voor alle mooie kindjes die niet meer leven. Ik wou typen ‘voor alle mooie kindjes die niet meer bij ons zijn’. Alleen terwijl ik dat wou typen voelde ik een
weerstand, want ik voel Lennon elke dag bij me en hij zal ook altijd bij me blijven.

7 ½ maand geleden toen ik voor het eerst een positieve zwangerschapstest in mijn handen had, had ik niet kunnen indenken dat ik vandaag een kaarsje met Lize zou aansteken voor Lennon. Toen ik die test zag kon ik me alleen maar indenken hoe ik er 7 ½ maand later bij zou zitten, met een hele mooie dikke buik. Helaas is niets minder waar.

De hele dag brand er al een kaarsje voor Lennon, dit doe ik wel vaker als ik thuis ben. Vandaag toch met een dubbele betekenis. Voordat ik Lize ga ophalwave of lighten blaas ik het kaarsje uit.

Vanavond als Lize en ik weer thuis zijn steken we samen 3 kaarsjes aan, Lize had bedacht dat het er 3 moesten zijn. Later vertelde ze me dat er 1 voor haar was, 1 voor Lennon en 1 voor papa en mama. Dus vandaag hebben Lize en ik 3 kaarsjes aangestoken, 1 voor alle broertjes en/of zusjes die een broertje en/of zusje moeten missen, 1 voor alle mooie kindjes die overleden zijn en 1 voor alle dappere papa’s en mama’s.

 

Ik baal van vandaagIMG_3466. Ik vind het fijn dat deze dag ooit bedacht is, en ik wordt er ook verdrietig van. Ik wil dit helemaal niet, ik wil mijn lieve Lennon niet missen. En toch is dit wat het leven ons gegeven heeft en waar we mee moeten dealen.

Vanavond druppelen de what’s app berichtjes binnen van vrienden, familie en van mensen die aan Lennon en ons denken. Het zijn allemaal foto’s van een kaarsje. Wat is het ontzettend fijn dat er zoveel mensen aan ons denken en een kaarsje aansteken voor Lennon. Het voelt voor mij dat ik toch nog iets kan doen, en dat terwijl ik me ook zo vaak zo machteloos voel. En tegelijkertijd ook weer zo trots, trots op dat ik mama mag zijn van 2 mooie kids; Lize en Lennon ★

 

Nusa

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *