Blog

Tattooed mom

Gisteren was het zo ver.. eindelijk was het 6 oktober en zouden we de tatoeage met de as van Lennon laten zetten. Ik keek er al weken naar uit, ik weet niet precies waarom. Het was een heel sterk gevoel.

De nacht van maandag op dinsdag sliep ik slecht, Lize werd wakker alsof ze mijn onrust voelde en toen ik net weer sliep nog een keer. Ik heb gedroomd, gewoeld en was blij dat uiteindelijk de 7 op de wekker verscheen. Ons ochtend ritueel begon zoals elke dag.  Aankleden, brood smeren, ontbijten, haren in een staart, tandenpoetsen, jas en schoenen aan en gaan! Aangezien we eerste Lize naar school zouden brengen en dan gelijk door zouden rijden moesten we onze eigen spullen ook mee. En ook de as van Lennon, ene kant vond ik dat een beetje gekkig. Dus Lennon zijn as goed ingepakt en in mijn handtas gedaan, naast de appel en flesje water.

We stappen samen in de auto en rijden naar Lize haar school, gekscherend zeg ik tegen Robert in de auto ‘nu heeft Lennon Lize ook een keer naar school gebracht!’. Nadat we Lize in de klas hebben afgedropt vervolgen we onze reis naar Nijverdal. We stoppen voor een bakkie bij de ouders van Robert, en zetten Lennon er nog even gezellig bij. Dit klinkt misschien allemaal heel raar, het is alsof hij erbij is en we samen even langs opa en oma gaan.

Om 10 uur worden we verwacht bij de Cult Art shop in Nijverdal, daar zou Gert Jan onze tatoeage gaan zetten. We werden binnen gelaten en  alles werd opgestart. Lampen aan, tv’s aan met programma’s over tatoeëren en muziek aan. Metal muziek, niet geheel mijn smaak. Nu achteraf moet ik zeggen dat ik tijdens het tatoeëren de muziek niet eens gehoord heb, alsof ik in mijn eigen wereldje was.tattoo

Er werd een schets gemaakt en op mijn arm geplakt, PERFECT!! Ik werd alleen al zo ontzettend blij van die schets.

Nou kom maar op dacht ik, en voor iemand die niet van naalden houd is dat toch best knap (al zeg ik het zelf). Alle voorbereidingen waren getroffen en het tatoeëren kon beginnen. Robert pakt de as van Lennon, Gert jan maakt het zakje waar de as in zit voorzichtig open en doet een klein beetje hiervan in de zwarte inkt. Roeren en klaar.

En dan gaat het echt beginnen, beetje spannend vind ik het wel. Een half uur laten ben ik een tatoeage rijker, ik ben zo trots en zo blij! Het voelt gewoon zo goed.

Robert mag na mij plaats nemen in de stoel en in die tijd ga ik Lize ophalen van school. Lize vraagt gelijk of ze de tatoeage mag zien, deze is helaas nog afgedekt en mag na een paar uur pas weer los. Lize kan niet wachten zegt ze.Zodra het mag laat ik Lize de tatoeage zien, het eerste wat ze zegt is ‘Wow wat mooi!.

S’avonds thuis op de bank kan ik niet stoppen met kijken, ook ben ik intens moe…

Nusa

 

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *