Blog

Stiekem plonsen

Daar zit ik dan, achter in onze tuin in de schaduw. Bloedheet en hoogzwanger.. Wie had dat gedacht 30℃ op 13 September, nou ik in ieder geval niet. Ik kon afgelopen weken eigenlijk redelijk goed tegen de warmte, alleen sinds gisteren middag heb ik er echt last van. Lize is vandaag naar school, Robert heeft het badje klaargezet. Voor Lize, en ik denk dat ik er zo eens stiekem in ga liggen met een boekje. Even afkoelen voordat ik Lize om half 3 van school ga halen.

Ik voel Olaf (werktitel van onze 2e zoon) in mijn buik duwen. Ik merk dat zijn ruimte wat beperkt wordt. Wat eerst schoppen/voetballen was is nu woelen en duwen. Soms zo hard dat ik het gevoel heb dat ik een blauwe plek heb aan de binnenkant van mijn buik. Ik zie mijn buik met enige regelmaat bewegen. Een heerlijk gevoel wat ik zo lang mogelijk wil vasthouden en koesteren. Tegelijkertijd kan ik ook niet wachten om hem te ontmoeten. Lijkt hij op zijn grote broer en zus?, Hoe zal Lize het vinden om haar mooie broertje vast te houden?, Hou zal het zijn om weer ouders te worden van een mooie jongen?, ect ect.

Ook voel ik spanning. Alles staat klaar voor Olaf. Kamer geschilderd en ingericht, alles gewassen en gestreken, Lize voorbereid, oppas geregeld, ziekenhuistas start klaar en alles wat bij een baby en bevalling komt kijken in huis gehaald. Mijn To-Do lijstje is (bijna) helemaal afgevinkt .En nu is het wachten, wachten totdat Olaf besluit wat van zich te laten gaan voelen/zien/horen. En dat vindt ik best spannend. Lize was 2 weken te vroeg.. Vrijdag ben ik 37 weken. Dus hij kan elke moment komen, maar ook nog 4 weken op zich laten wachten. Hoe goed ik me probeer voor te bereiden hoe meer het besef weer komt dat het komt zoals het komt. En ik er dus geen invloed op heb, hoe vervelend ik dat ook vind.  Dus dat is mijn taak voor de komende periode..

Vertrouwen op mijn lijf, vertrouwen op mezelf (ik kan dit!), vertrouwen op Olaf en vertrouwen op dat het komt zoals het komt en dat is goed..

En nu.. nu ga ik afkoelen…..

unnamed

Plons!

Nusa

 

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *