Blog

Slik! 28 stuiterende kleuters die heel veel energie hebben…

Vanmiddag was het zo ver, ik mocht bij Lize in de klas helpen met overblijven. Lize had het er gisteravond al over. Netjes op tijd kwam ik aan bij de klas van Lize. Lize zag me staan en kwam naar me toe en zei ‘Mama ik heb al een krukje voor je klaargezet, kom hier maar zitten’. Vol trots pakte ze mijn hand en nam ze mee naar haar plek, waar ze het krukje neer had gezet waar ik op mocht gaan zitten.

Lize en haar buurvrouw begonnen gezellig tegen mij aan te kletsen, die vertelde weer vol trots dat haar papa maandag had geholpen met overblijven. Ik was er natuurlijk niet alleen voor Lize, dus ik keek een beetje om me heen wat er gebeuren moest. Nu werkt het zo dat er elke grote pauze 2 papa’s of mama’s helpen met overblijven. Helaas was mijn mede overblijf ouder er nog niet. De juf van Lize hielp me even opweg.

Slik! 28 stuiterende kleuters die heel veel energie hebben…

Toen alle kinderen aan hun brood zaten ging de juf weg om zelf ook even pauze te houden. Het grotendeel was al klaar en mocht lekker buiten spelen. Toen iedereen klaar was en buiten was had Lize een groepje vriendinnetjes verzameld om mij te helpen met vegen. Ik veegde alles bij elkaar en de dames veegde het op. Wow wat een goeie hulpen had ik!

Zo en dan lekker buiten spelen, Lize kwam mij al snel op halen om te laten zien wat ze aan het doen was. Niet veel later had ik hetzelfde groepje meisjes om mij heen verzameld,  de een hing op de kop aan het klimrek een kunstje te doen en de ander wou gewoon even gezellig kletsen.

En toen kwam de juf er alweer aan, haar pauze zat erop en nam het van mijn over. Ik heb Lize gedag gezegd en ben weer op de fiets gestapt. Wat was het leuk om even te mogen spieken in Lize haar klas en mee te helpen, en wat heb ik toch nog meer respect gekregen voor alle onderbouw juffen en meesters!

 

Een uur later had ik een afspraak bij de kapper, toen ik daar aan kwam DICHT. Ok wat nu dacht ik, als ik naar huis ga dan blijf ik heen en weer fietsen. Dus dan maar even spontaan bakkie bij Suus (alias Henk en de kinderen). Na dat ik heerlijk in het zonnetje gezeten had met Suus en een kopje koffie, werd het tijd om Lize van school op te halen.

Aangekomen bij Lize op school kwam Lize rennend naar me toe. ‘Mama mag ik bij Sara spelen?’. Dacht mocht wel, na enige verwarring en 2 huilende kleuters gingen we op pad. Lize en Sara huppelend door de straat, en al druk kletsen kwamen de meiden aan bij Sara’s huis. Even telefoonnummers uitwisselen en ik ging weer.

En nu? dacht ik. Wat ga ik dan doen? Laat ik eerst maar boodschappen doen, zo gezegd zo gedaan. Bij thuiskomst had ik nog een half uurtje over voordat ik Lize weer moest gaan ophalen. Even een kopje thee en Facebook checken.

De meiden waren heerlijk in de speeltuin aan het spelen toen ik aankwam om Lize op te halen. Na dat de dames afscheid hadden genomen fietste ik met Lize achterop naar huis.

‘Mama?’

‘Ja’

‘Ik ben een beetje moe…’

‘Ik ook’

 

Nusa

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *