Blog

Lief zijn..

Lief zijn voor jezelf…

Voorzichtig begin ik weer met het dagelijks leven en rituelen. Ik vind dat vanzelf dat ik weer van alles moet. Het verschilt heel erg in wat ik van mezelf moet, van de simpele dingen in het huishouden, weer aan het werk zijn, een leuke vriendin/collega/moeder/dochter/vrouw zijn ect.

Ik heb afgelopen weken wel stil gestaan bij het gemis van Lennon, alleen minder op de impact op mij. Voor mij is dit nu mijn leven, het is onderdeel van onze wereld waarin in ik leef. Ik besefte me afgelopen week ineens dat het niet ‘normaal’ is wat wij hebben meegemaakt. Gelukkig hoeven de meeste ouders niet te dealen met het afscheid nemen van hun kindje.

Als ik terug kijk naar de afgelopen weken merk ik dat ik van mijzelf heb verwacht dat ik alles weer kan en be_kind_to_yourself1moet doen van mijzelf. Dat ik die gezellige en vrolijke moeder moet zijn, dat ik weer fanatiek moet sporten, dat ik weer in ben voor spontane actie’s.. ect. Alsof ik weer dezelfde Nusa ben als voor de geboorte en overlijden van Lennon. En dit ben ik niet, ik ben niet meer dezelfde Nusa. Soms heb ik zelfs het gevoel dat ik mezelf weer opnieuw moet leren kennen. Want wat eerst normaal was is nu bijzonder en wat ik eerst kon lukt me nu niet meer.

Het lijkt nu misschien alleen maar negatief en dat is het zeker niet. Lennon heeft mij ook veel gebracht.  Ik ben voor de 2e keer moeder geworden en ik heb geleerd om mijn gevoel te volgen en daar op te vertrouwen. Hoeveel rauw verdriet ik ook heb, ik ben zo blij en trots dat ik Lennon heb leren kennen en dat hij mij geleerd heeft om mijn mijn gevoel te blijven. Hoe graag ik het ook anders had gewild en daar alles voorover zou hebben. Alleen dat kan ik niet veranderen…

 

Ik mag best wat liever zijn voor mezelf. Ik wil het ‘moeten’ loslaten en inruilen voor lief zijn. Ik vindt eigenlijk dat ik wel even genoeg heb ‘gemoeten’…Loslaten-op-papier

 

Nusa

 

 

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *