Blog

Everything’s gonna be alright..

Ik installeer mezelf achter mijn laptop, kopje koffie erbij en ik wil beginnen aan mijn nieuwe blog over mijn rondje hardlopen van vanmorgen. De radio staat aan en het nummer van Bob Marley – Everything’s gonna be alright komt langs.

Wat een fijn nummer, en ik zet de radio gelijk harder! 

Wat heeft dit nu met hardlopen te maken zal je jezelf nu afvragen? Nou het gevoel wat ik van dit nummer krijg, dat krijg ik ook van een rondje hardlopen.

Vanmorgen hebben Robert en ik eerste Lize naar school gebracht, ik keek er al de hele week naar uit om een rondje in het bos te gaan hardlopen. Ik ben iemand die wel fanatiek is, alleen sinds de geboorte en overlijden van Lennon ben ik nog meer gaan beseffen dat hardlopen meer is dan alleen ‘zo hard als je kan’. Ik loop inmiddels weer 5 km. En ik ben veel meer gaan genieten van het hardlopen. Van mijn ademhaling (ofwel gehijg), van het geluid van mijn voeten die de grond raken, de lucht/water/gras/bomen/dieren (de IJssel is 1 van mijn favoriete hardloopplekken) en van het gewoon (nou ja gewoon) een stuk kunnen hardlopen zonder dat ik maar aan iets anders hoef te denken. Okay dit klinkt zweverig, het zijn vast de hormonsters

Van hardlopen wordt ik gelukkig, zo simpel is het. Ik ga geen ingewikkeld verhaal vertellen over endorfine en andere stofjes die zorgen dat je gelukkig wordt van hardlopen, Google maar voor deze informatie. 

Van hardlopen krijg ik het gevoel dat alles weer goed komt, ook is het niet altijd goed. Van hardlopen krijg ik energie!

Van hardlopen in het bos en in de uiterwaarden van de IJssel voel ik me weer een klein meisje. Een meisje die de wereld gaat ontdekken. Ik stamp vrolijk door de plassen, geniet van een regenbui, spring over omgevallen bomen en geniet van het avontuur.

Zo ook vanmorgen, ik liep een voor mij onbekende route in het bos en wat was het een feest!


Everything’s gonna be alright…. ♫

 

Nusa

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *