Blog

It just hurts, that’s all

De feestdagen dienen zich langzaam al weer aan. Je hoeft de Action, Blokker, Hema ect maar binnen te lopen of de kerstballen vliegen je al om de oren. De winkels lijken Sinterklaas wel te vergeten, Sinterklaas is eigenlijk wel mijn favoriete feestdag. Ik ga niet uitweiden over de hele pietendiscussie, zucht want wat ben ik daar ook klaar mee.

Ik kan me nog herinneren van vroeger, de spanning van het sinterklaasfeest. Je schoen mogen zetten en dan de volgende ochtend wakker worden van de spanning of Sinterklaas langs was geweest. Het kloppen op de ramen op pakjesavond en dan ineens stond er een zak vol cadeautjes voor de deur en via de achterdeur werd er dan strooigoed naar binnen gegooid! HOE KON DAT TOCH? De gezelligheid, de gedichtjes, pepernoten bakken en de intocht op tv kijken. Wat een fijne herinneringen heb ik aan dit feest.

Sinds Lize geboren is proberen Robert en ik dit fijne gevoel met Lize te delen. Niet de cadeautjes (wat natuurlijk voor Lize wel een grote rol speelt), wel de gezelligheid, het samen zijn, de spanning van Sinterklaas, genieten met familie en vrienden en mooie herinneren maken.

Een paar jaar geledf05226d0a09cd8265f774976f6f74fcden hebben Monique, Nina, Robert en ik een aantal keer de goedheilig man geholpen. We hebben gezinnen en kinderen blij mogen maken met ons bezoekje. Wat heerlijk om als de hulp van Sinterklaas te mogen helpen en mensen blij te maken.

Dit jaar is alles anders… Vanaf dit jaar is alles anders. Lennon had in deze periode geboren moeten worden, en nu voelt het zo leeg. Ik worstel hier mee…

Want hoe kan ik genieten van deze periode? Het gemis is zo groot. Tegelijk wil ik het negatieve gevoel niet laten overheersen, ik wil nu juist ook kunnen genieten. We leven nu, nu is het moment van genieten en nu is ook het moment van pijn en rauw verdriet.il_340x270.569405034_3kqv

Hoe doe ik dat? Hier heb ik geen antwoord op. Ik doe mijn best met up’s en down’s. Ik vindt het alleen ontzettend ingewikkeld, heen en weer geslingerd worden tussen emoties en gevoelens.

De feestdagen zijn hoe dan ook in aantocht dat is een feit. Ik heb er ook zin in, en ik heb er gemixte gevoelens over. Ik ga mijn best doen op er het beste van te maken. Hoe? Geen idee.. Als er iets is wat ik geleerd heb is het om mijn gevoel te volgen… dus dat ga ik doen!

 

 

Nusa

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *