Blog

En wat was een een jaar, in alle uiterste!

Vandaag is zo’n dag. Een dag van terug kijken en ook vooruitkijken, even de balans opmaken van afgelopen jaar. En wat was een een jaar, in alle uiterste!

Nieuwe werkgever, 2 keer zwanger geweest, bevallen van Lennon, afscheid genomen van Lennon, Lize voor het eerst naar school, voor het eerst met mijn vader naar North Sea Jazz (wat al jaren in de planning stond), 5 jaar getrouwd…

Nu ik dit op schrijf vraag me mezelf af wat ik van 2015 vond. Was het nou een mooi jaar, of juist niet. Ik weet het niet zo goed. Er zijn zoveel mooie dingen gebeurt in 2015. Wat ik al schreef, het was allemaal in alle uiterste.  Ik heb weer het mooiste mogen mee maken en het meest afschuwelijke wat je als ouder en mens maar kan bedenken. Mijn zoon, mijn dierbare, mijn kind verliezen, er bestaat volgens mij niet iets erger dan dat. En toch is 2015 geen negatief jaar, er waren ook zoveel mooie momenten. Klein en groot. De trots die ik voelde toen Lennon geboren was. 2015 is het jaar dat ik weer moeder werd, trotse moeder van een prachtige zoon. Moeder was ik al van een prachtige dochter, Lize. Lize de trotse grote zus die haar kleine broertje niet vergeet.

q13En Robert, want wat ben ik trots op hem. Samen hebben wij dit jaar gemaakt tot iets goeds. Zonder hem had ik dit niet gekund. Elkaar steunen in alles wat het leven ons bracht, nou dat hebben we in 2015 wel bewezen dat we dat kunnen. Het leven heeft ons nog dichter bij elkaar gebracht.

‘What doesn’t kill you makes you stronger’  Dat is wat 2015 mij gebracht heeft. Ik heb nooit gedacht dat ik zo sterk zou zijn, en de positieve dingen eruit kan halen. Sterk zijn is voor mij naar mijn gevoel luisteren, en ruimte geven voor mijn gevoel. De pijn mogen voelen en accepteren dat het niet altijd leuk is.

2016 is geen nieuw begin, daar geloof ik niet in. Elke dag is een nieuw begin met nieuwe kansen. Kansen die ik soms niet zie of niet wil zien. En soms ook wel en grijp ik ze met beide handen aan. En dat zal in 2016 niet anders zijn.

Vanavond om 00 uur ga ik proosten, proosten op het leven! Proosten op Lize en Lennon, proosten op familie, vrienden, mezelf en op ons.

 

Proost ★

1b2d2c9363253d697f655dd96b66401a

Nusa

 

Over mij, een hardloopster,een moeder van Lize, Lennon★ en Siep, getrouwd met Robert, hou van het leven, hou van reizen, fotografie en van ontwerpen en alles wat te maken heeft met papier ,pennen en stationery.

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *